Dreams World

Fight the reality, with magic ..

Anna Carey – Eve volumul 1

eveEve – Anna Carey

      Synopsis:

În ultima noapte petrecută în şcoala de fete unde este elevă, Eve descoperă ceea ce se întâmplă în realitate cu absolventele – şi soarta cumplită care le aşteaptă.

Evadând din singurul cămin pe care îl cunoscuse vreodată, ea porneşte într-o călătorie lungă, presărată cu piedici înşelătoare, în căutarea unui loc în care să poată supravieţui. Pe drum îl întâlneşte pe Caleb, un băiat rebel şi dur, care trăieşte în sălbăticie. Separată de bărbaţi întreaga viaţă, Eve fusese învăţată să se teamă de aceştia, dar Caleb îi câştigă treptat încrederea… şi inima. Când soldaţii încep să îi vâneze, Eve trebuie să aleagă între adevărata dragoste şi propria ei viaţă.

 Anna Carey a studiat literatura şi scrierea creativă la Universitatea New York şi deţine un Master de la Brooklyn College. În prezent locuieşte în Los Angeles.

Părerea mea :

Ce aş putea să spun în legătură cu această carte? Părerile multora sunt diferite bineînţeles. Mi-a plăcut extrem de mult, de la prima pagină pâna ultima. Modul în care Eve credea că totul va fi bine după studii, cum îşi imagina o viaţă frumoasă în Oraşul de Nisip alături de Pip şi Ruby , prietenele ei. Şi acea molimă, boala care a măturat majoritatea oamenilor de pe suprafaţa pământului. Sper să nu cumva să ajungă şi pe la noi. Doamne fereşte. Tot ce mai avea de la mama ei, o scrisoare pe care o ţinea mereu aproape de ea şi o citea din când în când aducându-şi aminte de momentele petrecute alături de mama ei dragă.  Totul părea atât de frumos şi de roz până când Arden, cea mai neastâmpărată elevă a şcolii i-a spus adevărul despre şcoli. Că avea să fie folosită pentru reproducere şi aşa mai departe. Eve rămase copleşită de situaţie şi trecuse lacul pe care ele nu aveau voie să-l treacă . Văzuse cum libertatea fetelor fuse luată şi închisă în lanţuri pe nişte paturi înguste.

Tocmai de aceea reuşise cumva , cu chiu cu vai să scape şi ea din acea închisoare, promiţându-le lui Pip şi Ruby că se va întoarce după ele. Avea să meargă într-un loc sigur numic Califia. Când am auzit că va fi în siguranţă, parcă mi se uşurase inima. Eu una mă pun mereu în locul personajului principal şi încerc să văd ce simte el sau ea. Depinde de carte. Se pare că în acel loc sălbatic de dincolo de zidurile şcolii se întâlnise cu Arden care la rândul ei fugise şi ea. Deşi nu erau prietene Arden a acceptat să o ajute. La prima vedere nu puteam să spun că sunt prietene . Dar mai spre final eram sigură că sunt prietene bune.

Eve l-a întâlnit pe Caleb în acea sălbăticie, şi cât timp era cu el se îndrăgostise. Ceea ce ador eu la o carte, dragostea la prima vedere şi momentele incitante. Mi s-a părut atât de drăguţ, când trupele o căutau pe Eve iar el a stat lângă ea la lac spunându-i că nu o va părăsi niciodată. Inima bătea în mine aşa de tare de parcă eram acolo. Eve a ajuns şi în tabăra de unde venea Caleb , a cunoscut persoane bune şi persoane rele precum Leif din vina căruia Eve fusese prinsă de trupele regelui . Dar Caleb a intervenit şi a salvat-o pe mica noastră eroină.  Arden se pierduse pe acolo prin unul din pericolele din drumul lor dar sper , şi chiar sper să fie bine.

Într-un final Eve ajunge la Califia dar este nevoită să îl lase pe Caleb rănit în urmă. Dar înainte să plece i-a spus acele două cuvinte magice “Te iubesc” şi pielea mea se făcuse de găină.

Cartea a fost foarte frumoasă şi chiar mi-a făcut plăcere să o citesc. Acum nu ştiu cum v-ar plăcea vouă , dar am auzit că Eve va merge să îl caute pe Caleb în volumul următor, aşa că mă îndrept spre el.

Bile albe : Cred că singura parte bună este aceea că Eve a ajuns bine la Califia, căci în rest, îmi cam fac griji pentru Arden şi Caleb.

Bile negre : Singura parte rea a fost aceea că Eve şi Caleb nu au putut să fie împreună şi Caleb a fost alungat din Califia. Şi cică era un loc de pace…dar numai pentru femei. Sper să fie bine.

Advertisements

Single Post Navigation

3 thoughts on “Anna Carey – Eve volumul 1

 1. NaRuTo on said:

  Frumoasa povestea 😀 ^^ si parerea

 2. carmen on said:

  Eve
  de Anna Carey
  “Fericirea e un moment.”
  “Aveau sa fie mereu pe urmele mele.In spatele fiecarei lanterne erau ei. In spatele fiecarui zgomot de motor erau ei. Ei erau fiecare silueta neclara pandind din spatele copacilor.”
  “Zile intregi in salbaticie,doar pasarile imi vorbeau .Paraul era singura mana care ma alina , vantul era singura suflare care-mi dadea praful din ochi “
  “In loc sa spun cum ma simteam , nu i-am vorbit timp de doua saptamani .Am lasat rana sa se infecteze sa se mareasca prin alimentarea tacerii dintre noi.Am invatat atunci un adevar crucial :ca o relatie poate fi judecata dupa lista de lucruri nespuse dintre doua personae “
  “Va trebui sa regretam pe parcursul acestei generatii nu doar cuvintele pline de ura si actiunile oamenilor rai,ci si tacerea infricosatoare a oamenilor buni”
  “A iubi pe cineva înseamnă a şti că viaţa ta ar fi mai rea fără acea persoană!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: